POLITYKA PRYWATNOŚCI HUMAN SOLUTIONS

 

Proces rekrutacji i wyboru Kandydatów przeprowadzamy zgodnie z naszą polityką prywatności i obowiązującymi przepisami. Informacje, które Kandydat podaje w procesie rekrutacji wykorzystujemy wyłącznie do oceny kwalifikacji i predyspozycji do pracy Kandydata.

Dane Kandydatów są przetwarzane przez Human Solutions na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą. Dane osobowe uzyskujemy bezpośrednio od Kandydatów. Do zbierania danych wykorzystujemy formularze rekrutacji systemu e-Recruiter (Grupa Pracuj.pl) lub inne portale z ogłoszeniami o pracę. Dane bezpiecznie przechowujemy w systemie: https://erecruiter.pl/funkcje/przetwarzanie-danych-osobowych-kandydatow-na-pracownikow-zgodne-z-giodo/

Dane osobowe Kandydata możemy przekazać potencjalnemu pracodawcy na podstawie umowy udostępnienia i z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Potencjalny pracodawca to firma poszukująca pracownika lub współpracownika i planująca zawarcie z nim umowy o pracę, umowy cywilnoprawnej lub kontraktu. Dane Kandydata przekazujemy jedynie w celu zawarcia umowy między Kandydatem a potencjalnym pracodawcą.

Przy każdym procesie rekrutacji odrębnie informujemy o czasie przetwarzania danych osobowych (w klauzuli informacyjnej widocznej podczas składania aplikacji lub w treści ogłoszenia).

Dane osobowe Kandydata będziemy przetwarzać w systemie eRecruiter przez okres podany w klauzuli informacyjnej widocznej podczas składania aplikacji. Czas ten jest liczony od złożenia aplikacji prze Kandydata. Po tym terminie usuniemy dane z bazy. W tym czasie dane mogą być przetwarzane pod kątem innych procesów rekrutacji, jeśli Kandydat wyrazi na to zgodę. 

Administratorem danych osobowych jest firma Human Solutions E. Borowska, E. Pytlak spółka jawna zarejestrowana w rejestrze agencji zatrudnienia pod numerem 3231, adres: ul. Terespolska 4/350, 03-813 Warszawa.

Kandydatowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W przypadku chęci realizacji powyższych uprawnień prosimy o kontakt mailowy z administratorem danych: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub kontakt drogą pocztową na nasz adres.

Kandydat ma prawo również złożyć skargę do organu nadzorczego odpowiedzialnego za ochronę danych osobowych. Organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, mający swoją siedzibę przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.